FAQ

Mi želimo da preko naših usluga prikažemo Vaš posao u najboljem mogućem svetlu

Kako su Google virtuelne ture kod nas nezastupljene sigurni smo da imate mnoštvo pitanja, mnogi žele da saznaju kako sklapamo naše virtuelne ture, dosta pitanja dolazi oko terminologije kao i koju opremu koristimo.
Dole možete pročitati neka od najčešće postavljenih pitanja vezanih za naše usluge, naravno ukoliko se neko pitanje ne nalazi na listi ne ustručavajte se da nam ga postavite.
1Šta je 360° panoramska fotografija?
Set visokokvalitetnih fotografija snimljenih da pokriju svih 360 stepeni spojenih u jednu fotografiju koju možete okretati i detaljno pregledati.
2Kako 360° panoramska fotografija može poboljšati Vaš biznis?
Jedna fotografija često ne može na najbolji način prikazati vašu unutrašnjost ili spoljašnjost, sa našom fotografijom koja pokriva sve u krug sigurni ste da će svaki delić prostora biti prikazan.
3Kome su sve potrebne panoramske fotografije?
Svako ko želi da predstavi svetu svoje prostorije ima potrebu za virtuelnom fotografijom, na našoj listi klijenata nalaze se razne biznis kompanije, škole, muzeji, istorijska mesta itd.

Virtuelne ture

1Šta su to virtuelne ture?
Virtuelna tura je sklop digitalnih fotografija snimljenih u svim pravcima i spojenih u interaktivnu virtuelnu turu koja gledaocima pruža priliku da pregledaju u svim pravcima.
2Kako izgleda proces snimanja virtuelne ture?
1. Inicijalne konsultacije - najpre ćemo se dogovoriti o Vašim potrebama i željama oko virtuelne ture.
2. Pripreme pre snimanja - Pre snimanja potrebno je pripremimiti Vaš prostor kako bi što bolje izgledao na fotografijama.
3. Fotografisanje - Fotograf na vašoj lokaciji pravi set fotografija, u zavisnosti od toga koliko tačaka se snima ovo može potrajati od par sati do par dana.
4. Priprema ture - Nakon obrade fotografija u HDR prelazi se na stiching fotografija i u dogovoru sa Vama pripremaju se hotspotovi na Vašim turama.
5. Web objava - u zavisnosti od dogovora virtuelna tura se plasira na Vaš ili naš web sajt.
3Šta je HDR, stiching i hotspot?
High Dynamic Range (HDR) je tehnika koja se koristi u fotografisanju kako bi prikazala bolji dinamički opseg i sjaj neko što je moguće standardnom fotografijom. Stiching je proces spajanja više panoramskih fotografija u jednu. Hotspot na turi je tačka gde možete kliknuti i dobiti više informacija o nečemu na slici. Na primer postavljanjem hotspota na turi na mestu gde je cenovnik i klikom na to možemo prikazati dodatnu posebnu sliku ili tekstuelnu informaciju sa samim cenovnikom ili uslugama.
4Kome su potrebne virtuelne ture?
Svako ko želi da svoje prostore prikaže milionima i značajno unapredi svoju prodaju definitivno ima potrebe za interaktivnim virtuelnim turama.
5Koja je razlika između virtuelne ture i virtuelne fotografije?
Virtuelne fotografije može predstaviti sve u krug oko jedne usnimljene tačke, dok je virtuelna tura set spojenih virtuelnih fotografija u interaktivnu turu, gde se gledaoci klikovima miša mogu kretati kroz vaše prostorije, sobe ili kancelarije.
1Šta je zapravo fotografisanje proizvoda u 360°?
To je set spojenih fotografija i zatim povezanih u softveru i omogućava rotaciju Vašeg proizvoda kako bi kupci mogli da ga pregledaju iz svakog ugla?
2Koja je razlika između obične fotografije proizvoda i fotografije proizvoda u 360°?
Za razliku od obične fotografije gde je proizvod prikazan samo iz jednog ugla, ovim se omogućava da se proizvod predstavi iz svih uglova.
3Gde se slikaju proizvodi?
Proizvode nam šaljete pa ih mi u našem fotografskom studiju šaljemo i u roku od 3 radna dana Vam ih vraćamo u stanju kako ste nam i poslali.
1Šta je zapravo Google pozicioniranje?
Vašu lokaciju ćemo postaviti na Google pretragu i Google mapu a Vaš biznis će dobiti svoj Google + profil koji će postati dostupan milionima.
2Šta dobijam postavljanjem na Google pretraživanje?
Pretragom imena Vaše firme, institucije ili lokacije sa desne strane se odmah otvara prozor gde će biti dostupne informacije o Vašoj firmi poput kontakta, adrese ili radnog vremena. Biće dostupne Virtuelne ture ili virtuelne panorame koje mi za Vaše potrebe uradimo, kao i Vaša lokacija na Google Mapi gde će klikom na nju moći čak i da se dobija putanja navigacijom do Vas.
3Da li smo mi ovlašćeni da umesto Vas postavljamo Vaš biznis na mapu?
Sa Vašom dozvolom mi postavljamo lokaciju Vaše firme na Google mapu, a mi kao Google partner zahtevamo od Googla verifikacioni kod koji će u roku od 14 dana stići na Vašu lokaciju i na Vaše ime kao dokaz zvaničnog postavljanja na Google mapu.
4Šta je Google + nalog i ko to kreira?
Google + ili Google Plus je Google-ova socijalna mreža. Za biznise imati Google Plus nalog je apsolutno potreba jer Vas ovo bolje ističe u Google pretragama. Ukoliko imate nalog mi ćemo Vam pomoći da ga poboljšate ili ukoliko ga nemate mi ćemo ga kreirati za Vas.

Zakažite fotografisanje